,,Het is leuk dat het NOC*NSF meedenkt. Ik ben ook blij dat ik bij het groepje rijders hoor dat is uitverkozen.” Wat de waarde is van de uitzonderingspositie moet de komende weken nog blijken. ,,Op dit moment is het nog onduidelijk,” zegt de 24-jarige motorcoureur Scott Deroue. De wegracer uit Nijkerkerveen heeft het ‘voorrecht’ om weer met de motor op het circuit te mogen trainen. ,,Maar dat is nog niet helemaal geregeld.” 

Scott Deroue zit, net als honderden lotgenoten, ‘werkloos’ thuis. Vorige week vrijdag maakte de nationale sportkoepel NOC*NSF bekend dat zeven Nederlandse wegracers weer mogen gaan trainen op het circuit. Bo Bendsneyder (Moto2), Michael van der Mark (WK Superbikes), Jaimie van Sikkelerus (WK Supersport 600), Scott Deroue, Glenn van Straalen, Koen Meuffels en Jeffrey Buis (allen WK Supersport 300) zijn de aangewezen rijders. ,,Het zijn alle Nederlanders die uitkomen in het wereldkampioenschap. Het is mooi dat men met ons meedenkt en ik ben blij dat ik bij het speciale groepje hoor. Wat het in de praktijk voor ons betekent is echter nog onduidelijk,” aldus een berustende Scott Deroue. ,,Voor ons is eigenlijk alleen het TT-circuit van Assen een geschikte baan om te gaan trainen. We moeten namelijk in Nederland blijven. Maar hoe dat in de praktijk moet gaan is nog niet bekend.”

De nationale bond voor de wegracers, de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV), fungeert als centraal punt voor de beste coureurs uit ons land. ,,De bond is in overleg met de mensen van het TT-circuit in Assen…

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl 
Foto: MTM Racing Team