Met een 9-0 overwinning op hekkensluiter Real Sranang VR1 hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk de eerste seizoenshelft op een fraaie wijze afgesloten.

Leeuwin van de Week Evie Mabelis verrichtte de aftrap op de regenachtige Ebbenhorst. Het Amsterdamse Real Sranang was een nog onbekende tegenstander voor de Spartanen, maar al snel werd duidelijk hoe de verhoudingen waren. Mareine Koole opende in de 13e minuut de score op aangeven van Jolien van Looijengoed en een paar minuten later waren de rollen omgedraaid en stond het al 2-0. Ook de 3 en 4-0 vielen kort na elkaar. Elouise van Ginkel (assist Jolien van Looijengoed) en opnieuw Jolien van Looijengoed (assist Lieke van den Akker) waren de doelpuntenmakers. De Spartanen speelden niet eens zo geweldig, waren vrij slordig aan de bal en maakten te weinig gebruik van de ruimte die er lag op het veld. Toch werd het nog voor rust 5-0. Christianne van de Kraats was de doelpuntenmaker.

Na rust ging Sparta Nijkerk rustig door met scoren en was Real Sranang opnieuw kansloos. Alle doelpunten waren deze middag van uitstekende kwaliteit. Prima uitgespeelde aanvallen en dito afrondingen. De fraaiste treffer, de 7-0, kwam op naam van Mareine Koole, die de bal vanaf randje strafschopgebied hard in de kruising joeg. Tussendoor scoorde Elouise van Ginkel ook haar 2e van de middag.

Het slotakkoord was voor invalster Danielle Boom. Nog geen 3 minuten in het veld zorgde ze voor de 8-0 en vlak voor tijd was ze opnieuw trefzeker en noteerde zo een eindstand van 9-0.

Na 3 nederlagen op rij waarin zeker niet slecht werd gevoetbald kwam deze monsterscore op het juiste moment. De Spartanen blijven in de top 5 van de ranglijst en kunnen terugkijken op een goede eerste seizoenshelft.

Volgende week zaterdag 16 december speelt Sparta Nijkerk om 17 uur thuis in de 1/8e finales van de beker tegen zondag 1e klasser Woezik VR1.

Verslag: Hans Stam