De concessieperiode voor de huidige vervoerder van de Valleilijn, de treindienst tussen Ede-Wageningen en Amersfoort, loopt in december 2021 af. Vanaf dan tot 2036 gaat mogelijk een nieuwe vervoerder de Valleilijn rijden. De keuze voor de vervoerder hangt af van de inschrijving bij de openbare aanbesteding. Gedeputeerde Staten hebben het programma van eisen vastgesteld zodat de voorbereiding van de aanbesteding kan starten.

De kwaliteit van de Valleilijn is de afgelopen jaren sterk verbeterd, volgens de provincie. ,,Onder andere door de opening van nieuwe stations, de aanschaf van twee nieuwe treinstellen en de realisatie van toiletten op stations. De basis is goed en de huidige dienstregeling is daarom ook het uitgangspunt in de nieuwe concessie.”

NIEUW UITERLIJK

Wel worden nog een aantal verbeteringen doorgevoerd, zo komen er meer stewards in de treinen en alle stations krijgen een kaartautomaat. De overkoepelende merknaam RRReis voor het openbaar vervoer in Oost-Nederland wordt ook toegepast op de Valleilijn.  

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl