In de kleurrijke moespluktuin van UVV Nijkerk naast het Aeres College kan straks het oogsten weer beginnen. De zaadjes zijn begin dit jaar geplant en de zelf gekweekte groenten en bloemen mogen door de deelnemers voor eigen gebruik worden meegenomen. Ook worden restanten aangeboden aan mensen die het kunnen gebruiken en aan Aeres die het gebruikt voor een eet-event. De moespluktuin van UVV heeft vooral een sociale doel, met andere mensen werken in de 600 vierkante meter grote moespluktuin, een goede reden voor wat tijdverdrijf.
De moespluktuin is op een meanderachtige wijze ingebed met perkjes. Vooraan staan de bloemen en iets verderop de groente. Ook heeft de moespluktuin fruitbomen. Gesina Noordewier: ‘Eens in de maand hebben we een overleg met de school en de twee docenten. In overleg met hen maken we een schema met wat we willen verbouwen. Daarnaast hebben de deelnemers ook inspraak.’
De moespluktuin kan overigens nog wel wat deelnemers gebruiken. De moespluktuin komt voort uit de dialooggroep Leefstijl  van het door de gemeente Nijkerk ingezette traject Samen aan Zet. Deelnemers aan deze moespluktuin betalen (voorlopig) geen lidmaatschapskosten. Belangstellenden kunnen zich melden bij UVV, T 033 – 246 01 15 of via E info@uvv-nijkerk.nl.

Kees van den Heuvel