De herenhandballers van Voice hebben afgelopen zaterdag de eerste winst van 2019 geboekt. In een thuisduel tegen het laaggeklasseerde HMS/Achilles uit Utrecht werd een geflatteerde 24-16 overwinning behaald.

Voice miste scherpte aan het begin van de wedstrijd. Achilles wist een aantal keren de verdediging te verrassen, terwijl Voice te vaak kansen miste. De score bleef lange tijd gelijk opgaan. Pas aan het eind van de eerste helft kreeg Voice grip op de beweeglijke aanvallers van Achilles en wist het een paar keer op rij te scoren. In de laatste drie minuten van de eerste helft boog Voice een 8-9 achterstand om naar een comfortabele 14-9 voorsprong bij rust.

De tweede helft opende Voice sterk. De voorsprong werd vergroot, terwijl verdedigend weinig ruimte werd weggegeven. Na een paar minuten was de sterke fase voorbij en daalde het niveau. Omdat Achilles wel weer tot scoren kwam en Voice kansen miste, kwamen de Utrechters weer terug in de wedstrijd. Even leek Voice het onnodig spannend te laten worden, maar net op tijd kwam de ploeg weer in het juiste ritme en werd met een aantal snelle tegenaanvallen alsnog afstand genomen van Achilles.

Verslag: Dieter Bakker