In het weekend van 21 tm 23 juli zijn de 8ste en 9de wedstijd verreden in het IDC (international Dutch Championschip) Micael Mijnten uitkomende Voor Deroue Motoren verschijnt ook hier weer aan de start van de Dutch Proclass 600cc

Tijdens de vrijdag-trainingen op het zonnige circuit in de provincie Drenthe heeft de Yamaha rijder van Deroue Motoren uit Nijkerkerveen een stabiel ritme, echter de iedereen ziet de weersverwachting voor de rest van het weekend,- de voorspelde regen is het gesprek van de dag. Vrijdag staat onder andere de kwalificatie op het programma. In de ochtend weet Mijnten zich te kwalificeren met een 4de tijd. Genoeg voor een plek op de tweede startrij.

Zaterdag:

Race 1 Zaterdagmiddag komt de beloofde bewolking en in een mum van tijd valt het water met bakken uit de hemel. Net voor de start van race één in de Dutch proclass 600. Alle rijders vertrekken met speciale regenbanden naar de startopstelling. Mijnten maakt een stabiele start en pakt in de eerste ronde de leiding. Halverwege de wedstrijd kijkt de nr 2 in de race (Kevin Trip) tegen een achterstand aan van ruim 30sec waardoor Mijnten de race gecontroleerd uit kan rijden.

1ste M. Mijnten | Yamaha
2de K. Trip
3de E. Jacobs | Suzuki

Zondag

Race 2 De zondag is een dag met wisselende weersomstandigheden. De ochtend is nat, de middag lijkt steeds droger te worden. race twee lijkt onder zonnige en droge omstandigheden te starten, alle rijders gaan dus met de profiel loze slicks de baan op. Mijnten mag weer vertrekken vanaf de tweede startrij. Dat de coureur uit Garderen gebrand is op een goed resultaat blijkt al snel. Direct in de eerste ronde opent Mijnten de aanval op de koppositie, met succes. Na drie racerondes vallen de dan opeens de eerste echte druppels, een voorbode ! binnen enkele minuten is de baan weer compleet nat. Ondanks de moeilijke omstandigheden en vele uitvallers weet Mijnten zijn voorsprong uit te bouwen naar ruim 15 sec. en wederom valt de regenrace ten prooi aan team Deroue.

1ste M. Mijnten | Yamaha
2de N. Jackles (GB) | Triumph
3de K. Trip | Yamaha

Michael; “ twee races met lastige omstandigheden, maar wel omstandigheden waarin ik eigenlijk altijd goed presteer. Ik had direct een goed gevoel met de Yamaha en dit gaf vertrouwen om weg te rijden bij de rest van het veld. Een mooi resultaat en een goed gevoel om de maximale punten te pakken’’ (snelste ronde en winst in de wedstrijd) met deze vorm in het achterhoofd, op naar de volgde races . 1 t/m 3 september in het Duitse Oscherleben.

Foto: Ad Kiviet