Elk jaar in de maand mei nodigt de Nijkerkse Klokkenspelvereniging beiaardstudenten van diverse opleidingen uit om muziekliefhebbers te plezieren en concertervaring op te doen. Het zijn geen beginnelingen die wat stuntelen aan het klavier. Hun spel heeft al niveau. 

Op dinsdag 3 mei 2022, om 19.00 uur komt Deborah Hennig als eerste frisse klanken over Nijkerk uitstrooien. Zij volgde de opleiding aan de Koninklijke Beiaardschool “Jeff Denyn” in Mechelen, Belgie. Kortgeleden heeft ze de opleiding met groot succes afgerond.

Deborah is Canadese, maar heeft op allerlei plaatsen op de wereld gewoond, gestudeerd en gewerkt. Haar programma heeft een zeer dansant karakter. Veel walsen en andere dansvormen van bekende componisten als Albeniz met zijn Spaanse temperament, Bach en Brahms komen voorbij. Ook uit later tijd komen walsen voorbij zoals een Blue Walz en een Love Walz uit populairder genre.

Nieuwe luisterplaats

De luisterplaats aan de Nieuwstraat is opgeheven. Vanaf deze Meideun kan samen geluisterd worden op het pleintje voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36 in Nijkerk. Het carillon klinkt daar prachtig en het zicht op de toren is heel mooi. Ieder is welkom. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles gratis, maar een gift[je] in de houten spaarklok is heel fijn.

Na afloop bedanken we de concertgeefster bij de toren en kunnen we met wat drinken en een nootje met haar en met elkaar napraten. Blij dat dit weer kan !

Foto: Ies van den Akker.