Marga van Hamersveld was achttien jaar toen ze samen met haar man chauffeurscafé De Tweede Steeg in Hoevelaken overnam. Dat is deze maand vijftig jaar geleden. In die vijftig jaar is er in Nederland heel veel veranderd, maar De Tweede Steeg bleef De Tweede Steeg.

Hoewel er uiterlijk wel een paar dingetjes aan het restaurant veranderden, bleef het karakter altijd hetzelfde, namelijk een tweede thuis voor de chauffeurs. “Dit is een plek waar mensen altijd zichzelf kunnen zijn”, aldus Marga. “Je hoeft je hier niet beter voor te doen dan je bent, je hoeft ook niet overdreven beleefd of aangepast te doen: je kunt hier zijn zoals thuis. Dat vind ik één van de mooie dingen: dat de mensen kunnen zeggen wat ze willen en dat wij ook kunnen zeggen wat we willen, maar wel op een leuke manier. Dat is ook de reden dat ik het zolang heb volgehouden.”

Chauffeurscafé De Tweede Steeg bestaat sinds 1926, al bijna honderd jaar dus. De oma van Marga’s toenmalige echtgenoot begon de zaak als pension, met één kamer. Tegenwoordig is het één van de populairste wegrestaurants in Nederland, met een parking die avond aan avond bomvol staat. Er is plek voor negentig trucks.

Bron en foto Truckstar