Sparta Nijkerk als springplank naar mogelijk een nieuw avontuur in het betaald voetbal. Maikel Jansen maakt geen geheim van zijn ambities. ,,Sparta is een mooi podium om mij verder te ontwikkelen.’’ De jonge centrale verdediger (20) hoopte op een langer verblijf bij Willem II. Dat de Tilburgers voor hem geen plaats hadden in de A-selectie was een streep door de rekening. ,,Het was een teleurstellende boodschap. Via deze weg probeer alsnog in beeld te komen.’’

De gedreven Barnevelder heeft bewust gekozen voor een overgang naar Sparta Nijkerk. ‘Een stapje terug en daarna mogelijk twee vooruit’, moet de gedachte van Maikel Jansen zijn geweest. ,,Toen Willem II duidelijk maakte dat ik in hun ogen de potentie niet had om bij het eerste aan te sluiten hebben we in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Ik kon nog een seizoen in de O21 blijven, maar daar had ik niet veel zin in. Ik wilde graag een stap maken.’’

Dat die stap uiteindelijk uitmondde in een overeenkomst met derde divisionist Sparta Nijkerk had ook Jansen niet verwacht. ,,Het was al behoorlijk laat toen ik hoorde dat Willem II het niet zag zitten. Veel clubs hadden hun selectie al rond. Ik ben vervolgens op stage geweest bij De Treffers in Groesbeek en daarna bij Sparta.’’ Een overgang naar de club uit de tweede divisie kwam er niet door meerdere oorzaken. ,,Ik ga weer in Barneveld wonen en vier keer per week van Barneveld naar Groesbeek is best pittig. Daarnaast was het perspectief op een vaste plaats ook iets minder. Ze hebben bij De Treffers hun ervaren centrale verdedigers behouden. Dat speelde ook een rol. Ik wil namelijk heel graag aan spelen toe komen om mij verder te kunnen ontwikkelen.’’

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Nick van den Akker