De tienjarige Luna van de Bunt uit Nijkerkerveen heeft een brief geschreven voor de boeren in de regio. Ze vond een haasje in een weiland dat net was gemaaid en het dier miste een pootje. Ze hoopt dat de boeren voortaan eerst onderzoeken of er dieren in het weiland zijn, voordat er wordt gemaaid. De brief luidt als volgt:

‘Lieve boeren,

Ik heb laatst (7 juni) een klein babyhaasje in een pas gemaaid weiland gevonden. Ze leek gewond, dus hebben we een kijkje genomen. Het bleek dat ze een pootje miste door een maaier. We hebben haar toen naar een opvang gebracht en daar heeft een mevrouw ons verteld dat ze nu nooit meer de natuur in kan, want dat zou ze niet overleven.

Ik vind dat heel jammer, want ik geniet hier in het Veen heel erg van de natuur en ik zou het niet fijn vinden als dit zo door zou gaan. Mag ik aan jullie vragen dat, als jullie je weiland gaan maaien, eerst even willen checken of er geen dieren in zitten? Ik zou het erg fijn vinden en respecteren als jullie dat zouden willen doen. Bedankt.’

Kees van den Heuvel