LTO Gelderse Vallei werd eind vorige week ‘overstelpt’ met reacties van bezorgde leden, nadat het landelijke bestuur van de landbouworganisatie via de media liet weten toch in gesprek te gaan met premier Mark Rutte over de stikstofimpasse. ,,Wij wisten nog van niks”, aldus een verbaasde Corry Kok uit Nijkerk, secretaris van de afdeling Gelderse Vallei.

In een app-bericht aan haar leden, dat via de website van Boerenbusiness naar buiten kwam, liet de afdeling uit de regio Barneveld weten dat de landelijke organisatie bij het gesprek in het gesprek vast moet houden aan harde eisen. Zo niet, dan zou het bestuur het bijltje erbij neergooien en aftreden. ,,Dat klopt. De eisen die we als LTO stellen staan recht overeind”, bevestigt Kok. ,,Wij treden in principe af als de landelijke organisatie daarvan zou afwijken. Maar we hebben geen aanleiding om te denken dat men dat ook zou doen. We hebben er alle vertrouwen in dat LTO Nederland dit eerste verkennende gesprek op de juiste manier aanvliegt.”

Het gesprek vindt komende vrijdag plaats, in aanwezigheid van premier Rutte, ministers Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof en Henk Staghouwer van Landbouw en gespreksleider Johan Remkes.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Jolanda Vlastuin