David Pefko over De Gebroeders Maxilari, vrijdagavond 17 mei bij Boekhandel Roodbeen. Lisette gaat in gesprek met David Pefko over zijn boek De Gebroeders Maxilari. Dit boek stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2024. Aansluitend is er ruimte voor signeren en het stellen van vragen.

Over het boek De Gebroeders Maxilari
Als de jonge broers Levi en Ze’ev Maxilari bij de mysterieuze juwelier Silbernberg een groot en schitterend geheim ontdekken en ze onverwachts handlangers worden in het terugdraaien van een immense oorlogsmisdaad, voelen ze dat niets meer hetzelfde zal zijn.

Tijdens de zomervakantie van 1999 maken we kennis met Levi en Ze’ev Maxilari, die samen met hun moeder proberen te overleven in het chicste gedeelte van Amsterdam-Zuid. Terwijl bij hen thuis al jaren een oorlog woedt waarin schuldeisers de deur platlopen en hun moeder haar bed niet meer uit wil komen, dromen de broers op een bankje in het Vondelpark over hun toekomst en smeden ze grootse plannen. Als ze dan onverwachts een baantje aangeboden krijgen bij de mysterieuze juwelier Silbernberg verandert hun lome zomervakantie onvoorzien in een zinderend avontuur waarin het terugdraaien van een slinkse oorlogsmisdaad centraal komt te staan.

David Pefko
David Pefko (1983) debuteerde in 2009 met de roman Levi Andreas. In 2011 verscheen zijn tweede roman, Het voorseizoen, waarvoor hij de Gouden Boekenuil in ontvangst mocht nemen en waarvan maar liefst 15.000 exemplaren werden verkocht. Pefko publiceerde onder meer verhalen en columns in Tirade, Hollands Maandblad, Das Magazin, De Morgen en NRC Handelsblad. De avond is vrij toegankelijk, aanmelden via aanmelden@boekhandelroodbeen.nl wordt op prijs gesteld.