Vrijdag 7 juni 2024 verwacht een bijzondere avond te worden met fotograaf en Nijkerker Arjen Gerritsma. Tijdens deze avond in Bibliotheek Nijkerk zal Arjen zijn nieuwe boek How Great Thou Art presenteren, waarin hij via prachtige foto’s zijn passie voor de natuur en zijn geloof deelt. Arjen Gerritsma is een bekende verschijning in Nijkerk en heeft de afgelopen jaren talloze uren doorgebracht in de natuur met zijn fotocamera. Zijn indrukwekkende beelden leggen de grootsheid van de schepping vast en weerspiegelen zijn diepe bewondering voor de natuur. “Als je als fotograaf en natuurliefhebber oog in oog staat met al die prachtige details, dan is voor mij maar één conclusie mogelijk: wat is dit groot, wat is dit bijzonder. Dit kan alleen maar bedacht zijn door een hele grote God. En dat mag de wereld weten. Daarom dit boek.” aldus Arjen.

In het boek kijkt Arjen terug op wat hij in zijn leven heeft meegemaakt. Dit doet hij – hoe kan het ook anders – aan de hand van zijn foto’s. Het inspirerende verhaal van Arjen heeft de Nijkerkse documentairemaker Olaf Koelewijn aangespoord om zijn verhaal vast te leggen in een documentaire. In de documentaire brengt Olaf het verhaal van Arjen tot leven en mogen we als kijker met Arjen meewandelen. Deze documentaire zal vanaf september te streamen zijn via de christelijke streamingdienst New Faith Network. Tijdens de boekpresentatie zal Olaf een trailer van de documentaire tonen en zo alvast een tipje van de sluier oplichten. Anita Mensink, een goede vriendin van Arjen, zal deze avond met hem in gesprek gaan over zijn boek. Over Arjen en zijn werk zegt Anita: “Herinneringen uit zijn jeugd, liefde voor de natuur, liefde, eerbied en bewondering voor zijn Schepper, hebben geleid tot de totstandkoming van dit boek. Arjen Gerritsma stelde zijn hart open voor de liefde van zijn God en voor de liefde van en in zijn leven. Daardoor gedreven legde zijn camera vast wat de ogen van zijn hart zagen. Dit boek getuigt van de voor Arjen onlosmakelijke verbinding tussen herinneringen, liefde, geloof en ontdekken. De sfeer van rust, vertrouwen en intimiteit nodigt de lezer uit te reflecteren op dat wat groter en hoger is. Geniet van beelden en woorden, respecteer en waardeer wat dichtbij, ver weg en goed is.”

Datum: Vrijdag 7 juni 2024

Tijd: 20:00 – 22:00 uur

Locatie: Bibliotheek Nijkerk

Aanmelden voor deze bijzondere avond is gratis en kan via de website van de Bibliotheek Nijkerk. Mis deze kans niet om Arjen Gerritsma persoonlijk te ontmoeten en meer te leren over zijn prachtige werk en inspirerende visie.