Bibliotheek Nijkerk organiseert in samenwerking met Boekhandel Roodbeen tijdens de Boekenweek voor Jongeren voor de tweede keer het Leesfestival. Het thema is ‘straatcultuur’. In de Bibliotheek van Nijkerk is er op zondagmiddag 26 september een optreden van Daisy Veenstra. Daisy (@Daiisz95) is psycholoog en maakt populaire raps op TikTok. Haar raps gaan over hulp durven vragen, niet lekker in je vel zitten en emoties durven uiten. In zeer korte tijd raakte Daisy populair bij de jeugd. Sommige van haar nummers zijn al bijna een miljoen keer beluisterd. Haar optreden begint om 15:00 uur.

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober zijn er graffiti workshops o.l.v. Ralph van Slooten van het Kunstlokaal. Je leert alles over de spuitbustechnieken en neemt je eigen kunstwerk mee naar huis. Op 1 oktober is er ook een workshop collage maken. Niet een standaard collage, maar werken met bestaande afbeeldingen, letters en woorden om tot een nieuw en uniek kunstwerk te komen. Ralph daagt je uit om een stap verder te gaan dan alleen het knippen en plakken van plaatjes.

 

Het Leesfestival wordt afgesloten met een optreden van Spoken Word artiest ‘Bekvegter’ op zondagmiddag 3 oktober in Bibliotheek Nijkerk. De Belgische Martijn Nelen alias Bekvegter praat over de samenleving in de vorm van slam poetry, zoals over politiek, racisme en sociale ongelijkheid. Ook dit optreden begint om 15:00 uur. Naast de activiteiten die plaatsvinden in de Bibliotheek zijn er schrijversbezoeken op de Nijkerkse middelbare scholen.

 

Het Paashuis organiseert i.s.m. de Bibliotheek op vrijdagavond 24 september een Rapworkshop. Onder leiding van een professionele rapper ga je je eigen rap maken. Maak jij de beste rap? Dan mag je aan het eind van de avond een opname maken, samen met de rapper. In september en oktober is er voor de jeugd van 13-18 jaar een actie abonnement. Voor slechts € 10,– ben je een jaar lang lid van de Bibliotheek. Hiermee kan je boeken, e-books/luisterboeken lenen, gebruik maken van de Uittrekselbank, gratis oefenen voor je rijbewijs etc.

 

Boekhandel Roodbeen heeft activiteiten, zoals “Meet and Greet” met bekende auteurs, een creatieve workshop en een Filmavond “Love Simon”. Meer informatie hierover op hun website: www.boekhandelroodbeen.nl.

 

Voor meer informatie en inschrijven kijk je op www.bibliotheeknijkerk.nl. Op de foto Daisy Veenstra