Op woensdagmiddag 20 maart 2024 neemt voormalig notaris Dieter van de Castel, regent (bestuurslid) van het Weeshuis in Nijkerk, u mee in de rijke geschiedenis van het weeshuis. Hij zal u ook vertellen wat de huidige Stichting Weeshuis Nijkerk meer doet dan verhuren van het oude gebouw. Aanvang bijeenkomst 14.15 u. in gebouw De Entree, Frieswijkstraat 99 in Nijkerk. Zaal open om 13.45 u. Einde bijeenkomst ± 16.15 uur.

Het huidige gebouw is van 1860. De eerste schenking voor een weeshuis in Nijkerk wordt al gedaan in 1636 door Wouter van Hennekeler en zijn vrouw Elisabeth Schouten. Zij willen kinderen steunen die door de pest als wees achterblijven. Op 1 juli 1972 valt het doek. Vanwege een afname van het aantal kinderen en een overschot aan tehuizen in deze regio, is het niet meer mogelijk de exploitatie rond te krijgen. In 1979 raakt het pand opnieuw bewoond. Tot en met 2009, 30 jaar lang, is de huurder Stichting Meilust. Op dit moment is de huurder van het gebouw de organisatie SustVarius. Een zorgverlenende organisatie die volwassenen, jongeren en kinderen met psychosociaal-emotionele hulpvragen behandelt, begeleidt en ondersteunt met als doel de kwaliteit van leven te verhogen.

De Stichting Weeshuis Nijkerk verleent verder financiële steun aan kleinschalige projecten. In deze projecten staan kinderen centraal die in een achterstandsituatie leven. De stichting wil een bijdrage leveren aan het verbeteren van de levensomstandigheden van deze kinderen.