In Nijkerkerveen wordt nog één keer de mogelijkheid geboden om je huis of bedrijf op glasvezel aan te sluiten. Mensen in de dorpskern van Nijkerkerveen en Holkerveen hebben al supersnel internet tegen lage tarieven omdat ze op glasvezel zitten. Maar ruim 500 woningen en bedrijven rondom de dorpen in het buitengebied zijn destijds overgeslagen bij de aanleg van het supersnelle netwerk. Daar komt mogelijk  verandering in. Tenminste: als er genoeg mensen zich hiervoor aanmelden en interesse tonen. Let wel: het is de laatste kans op glasvezel. Eerder werd een verzoek door het glasvezelbedrijf Delta Fiber nog afgewezen, maar na lang aandringen door een werkgroep uit Nijkerkerveen wordt het alsnog in overweging genomen.

Veel mensen zijn al enthousiast voor het goedkope en supersnelle alternatief voor Ziggo. Zo is Ries van Elteren (raadslid gemeente Nijkerk) samen met een aantal mensen een actie gestart om mensen enthousiast te maken. “We zoeken ongeveer 135 mensen die zich willen opgeven voor glasvezel. Je krijgt dan een aansluiting die in veel gevallen goedkoper is dan Ziggo, en bovendien bizar snel en stabiel internet levert”. Ook wethouder Oosterwijk van de gemeente Nijkerk maakt zich hard voor deze laatste kans die Nijkerkerveen heeft. Hij wil graag dat ook de mensen en bedrijven rond de dorpskernen nu glasvezel krijgen. Maar daarvoor moeten dus wel mensen enthousiast gemaakt worden, zonder die hulp wordt het niets. De gemeente Nijkerk steunt de actie volwaardig.

 

Concreet wordt er nu gezocht naar mensen en bedrijven die zitten te springen om glasvezel en die anderen hiervoor ook enthousiast kunnen maken. Bij voldoende deelname wil Delta Fiber alsnog de laatst overgebleven adressen aansluiten.

Wil jij ambassadeur worden? Ken je mensen die ook graag glasvezel willen? Geef dan snel je interesse door via het mailadres: glasvezel.nijkerkerveen@gmail.com. Je naam, adres en telefoonnummer zijn voldoende. Let wel: je zit nergens aan vast. Er wordt eerst geïnventariseerd hoeveel interesse er is. Wees snel, want binnen 2 weken wil Delta al weten hoeveel interesse er is! En dit is de allerlaatste kans. Lukt het nu niet, dan blijven de niet-aangesloten woningen voor altijd verstoken van glasvezel.