Op zaterdag 7 september 2019 is de allerlaatste en 45e fietstocht voor de Nederlandse Hartstichting letterlijk in het water gevallen. Toch waren er nog 50 fietsers die deze allerlaatste fietstocht wilden meemaken en regen en onweer trotseerden. De opbrengst kwam voort uit de startgelden, fooien/donaties en verkoop van eten en drinken. De organisatie is ondanks de lage opkomst toch zeer tevreden met het totale resultaat van € 327,50.

 

Dank aan sponsors

Onderweg kregen de fietsers een gratis appel, gesponsord door Junbo Altena uit Hoevelaken. Ook broodjes knakworst en melkmoes werden gratis verstrekt.

Dank gaat uit naar de deelnemers en de gastvrije boeren die hun erf en diverse voorzieningen beschikbaar stelden voor startpunt en controleposten, de familie Van Ravenhorst aan de Oosterdorpsstraat in Hoevelaken en de familie Van de Hee aan de Moorsterweg in Woudenberg.

De fietsers bleven enthousiast tijdens de route die startte in Hoevelaken en door Terschuur, Achterveld en Leusden leidde en weer eindigde in Hoevelaken.

 

Waardering

Mevrouw Van den Heuvel-Vendrig uit Hoevelaken ontving een zilveren hart omdat zij meer dan 30 jaren de fietstocht heeft gefietst. De organisatie werd in het bijzonder bedankt door Angelique van der Linden, medewerker Events van de Hartstichting. Willemien Dijkstra, Sabien de Groot, Wijnand van Leeuwen, Gijs van den Hoorn en Aalt van Doornik ontvingen voor de vele jaren medewerking aan de fietstochtorganisatie een beeld dat hart in handen voorstelt. Ook de organisatiemedewerkers van de afdeling Zwartebroek/Terschuur werden bedankt met het beeld hart in handen.

 

Versla hart- en vaatziekten

Elke dag overlijden in Nederland meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten in Nederland en in totaal zijn er ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten.. En dat aantal neemt alleen maar toe. Dat vinden we onacceptabel.

De Hartstichting  financiert onderzoek, geeft steun en voorlichting aan patiënten en wil extra levens redden bij een hartstilstand.

De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart-en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Onze missie is: hart- en vaatziekten te verslaan!

En hiervoor is geld nodig, van donateurs en acties zoals deze fietstocht.