Voorafgaand aan de wedstrijd leek Sparta 2 lange tijd op weg naar de eerste twee punten van het seizoen, helaas konden zij de voorsprong niet vasthouden en verloren zij in de laatste minuten (16-21). Sparta 2 zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, het jonge team onder leiding van Rob Post is zoekende naar het juiste spel. Aankomende twee zaterdagen moeten er minimaal twee punten gepakt worden.

Sparta 1 kreeg geen onbekende op bezoek afgelopen zaterdag, Revival uit Terschuur van oud-Spartaan Jan van Essen. Een fysieke ploeg met een sterk dameskwartet. Zowel Sparta als Revival hadden in de beginfase moeite met het vinden van de korf, pas na zes minuten hadden beide teams hun eerste goal te pakken. Net voor rust wist Sparta een gat van drie te slaan, toch was het Revival wat het laatste woord had in de eerste helft, er werd gerust met een stand van 9-8. Sparta was de betere ploeg, maar vergat om dit om te zetten in doelpunten. Daan van Slooten was scherp eerste helft, door zijn vijf treffers wist Sparta op voorsprong te blijven. De tweede helft startte beter, door vier doelpunten op rij werd het echte gat geslagen. Revival kwam nog eenmaal terug tot twee maar Sparta had het antwoord klaar. Na 70 minuten speeltijd stond er een eindstand van 21-15 op het scorebord.

Net als in de eerste thuiswedstrijd stonden er acht verschillende namen op het scoreformulier, een gevolg van de nieuwe speelstijl van trainer Jan-Tonny Visser. Aanvoerder en tevens topscoorder van afgelopen zaterdag Marieke van de Kraats zei na afloop: “In de eerste helft vielen de kansen niet binnen, in de tweede helft ging dit beter. Zij konden geen echte druk geven op de schoten en aanvallend moesten zij het teveel van bepaalde spelers hebben.” Aankomende zaterdag mag zowel Sparta 2 als Sparta 1 de reis naar Nijverdal maken, hier spelen zij tegen NKC’51. Net als Sparta 1 heeft NKC 1 twee keer gewonnen, een goede krachtmeting om te kijken waar Sparta staat. 15.30 uur sportpark ‘Gagelman’ in Nijverdal

Doelpuntenmakers: Marieke 6, Daan 5, Anne 3, Jelle 2, Wouter 2, Jan 1, Magdiel 1, Mirjam 1
Verslag: Wouter van den Brom