Afgelopen mocht de selectie van Sparta aantreden in Ermelo. Rivaal Dindoa stond op het programma, uit vorige ontmoetingen is gebleken dat deze wedstrijden meer dan alleen uit korfbal bestaan. In alles, rondom de wedstrijd, was te proeven dat zowel Sparta als Dindoa zich niet snel gewonnen zouden geven. De voorbereidingen op de apotheose werd verzorgd door de reserveteams. Tot op de laatste seconde spannend. Vorige week viel het kwartje de goede kant op voor Sparta, deze week net de andere kant. Uitslag 19-18.

Daarna was het de beurt aan de hoofdmachten, de uitploeg ondersteund door een groepje Nijkerkers en de thuisploeg door de sfeer-verhogende Blue Sharks. Na het gebruikelijke voorstellen van de teams, kon er begonnen worden. Dindoa schoot uit de startblokken, binnen enkele minuten stond er een 3-0 score op het scorebord. Sparta vocht zich terug en kwam direct op voorsprong (3-4). Vanaf dat moment begon het stuivertje wisselen, wat werd onderbroken door de rust, op dat moment was de score 8-8. Het begin van de tweede helft was wederom voor de thuisploeg, Sparta wist weer een geslaagde inhaalactie te maken en trok de stand wederom gelijk. Vanaf dat moment was het steeds Sparta wat een voorsprong van twee punten pakte, mede door een ijzersterke Daan van Slooten. Het andere vak van Sparta kwam maar moeilijk tot scoren, hierdoor kon Dindoa steeds het kleine gaatje weer ongedaan maken. Bij een stand van 17-17 was het Dindoa die op voorsprong kwam, zij vergrootte deze voorsprong en leken met 19-17 de wedstrijd te hebben gewonnen. Sparta deed nog iets terug door een benutte strafworp (19-18). In extremis (8 sec. voor tijd) kreeg Dindoa de kans om het gaatje van twee punten te herstellen vanaf de strafworp, er werd gemist en Sparta zou nog één keer kunnen aanleggen. Tot verbazing van iedere Nijkerker ging de zoemer direct na de strafworp, waardoor de kans op de gelijkmaker er niet kwam.

Sparta kan dit verlies alleen maar aan zichzelf verwijten, als team waren zij geen schim van de ploeg die vorige week titelkandidaat ASVD kansloos naar huis stuurde. Aankomende weken moeten de koppen weer dezelfde kant op worden gezet, om aanstaande zaterdag vanaf minuut één Revival in de tang te nemen en te houden. Steun van het Spartapubliek wordt zeer gewaardeerd.

Zaterdag 25 nov: 18.30 uur Sparta 2 – Dos Kampen 2, 20.00 uur Sparta 1 – Revival 1

Verslag: Wouter van den Brom