Een echte krachtmeting stond op het programma voor Sparta Nijkerk. Na enkele weken met relatief makkelijke overwinningen kwam nu de ongeslagen koploper op bezoek in Nijkerk. Met weer een andere opstelling voor Sparta qua vakken dan de voorgaande weken was dit een uitgelezen kans om te laten zien waar de ploeg nu staat.

De wedstrijd begon direct met de juiste instelling. Sparta scoorde in de eerste twee aanvallen direct, wat een 2-0 voorsprong betekende. In het eerste kwartier hield Sparta dit verschil op twee punten in het voordeel van de ploeg uit Nijkerk. Tiel zag dit als een signaal om een tandje bij te zette en maakte bij een stand van 7-7 de wedstrijd weer gelijk, om vervolgens direct hun eerste voorsprong van de wedstrijd te pakken. Sparta deed nog wat tegen door goals van Mirjam Top en Carmen Barends, maar Tiel had de overhand en wist met een korte sprint voor rust de stand op 9-12 in het voordeel van de bezoekers te zetten.

Na rust was het mooi om te zien dat Sparta zich niet gewonnen gaf. De voorsprong van Tiel werd direct terug verkleind na twee doelpunten, waarmee de achtervolging een hoopgevend begin kreeg. Zeker de dames van Sparta lieten zich gelden in de tweede helft en wisten de voorsprong van Tiel meerdere keren terug te verkleinen naar één doelpunt. Jammer genoeg wist Tiel dit elke keer te counteren door vrijwel direct terug te scoren en het verschil van twee te behouden. De 16-18 van Tiel twee minuten voor tijd vormde de definitieve doodsteek voor de Nijkerkers, waarna er nog tweemaal aan beide zijden werd gescoord.

Sparta staat na een goede beginfase weer met beide benen op de grond. Het heeft laten zien goed mee te kunnen met een goed korfballende ploeg, maar kwam net te kort in de details. Volgende week is het tijd voor revanche. Dan komt Devinco uit Deventer op bezoek in Nijkerk.

Linda van Deuveren (4), Carmen Barends (3), Marieke van de Kraats (3), Mirjam Top (3), Leon Woudenberg (2), Pim van Ramshorst (2)

Verslag: Geert Drost.