In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Sparta gelijk zijn visitekaartje afgegeven, gemeentegenoot Telstar uit Hoevelaken werd verslagen met 14-11. In het voorprogramma van de wedstrijd speelde Sparta 2 tegen Dalto 5 uit Driebergen, Sparta kon lang bijblijven maar het gat van 5 doelpunten kon niet worden verkleind.

Vorig seizoen wist Sparta 1 niet te winnen van Telstar, tweemaal werd er met minimaal verschil verloren. Bij beide ploegen staat er een nieuwe hoofdtrainer voor de groep en hebben er mutaties plaatsgevonden in de selecties. Zowel Sparta als Telstar begonnen scherp aan de derby, beide een doelpunt in de eerste aanval. De verdedigende druk werd opgevoerd en na de flitsende start waren de doelpunten schaars. Sparta oogde frisser en kon voor het eerst een gaatje slaan van drie doelpunten, toch werd er niet doorgedrukt en Telstar kon bijblijven. Met een stand van 8-6 werden de kleedkamers opgezocht.

In tegenstelling tot de eerste helft, begon de tweede helft uitermate zwak. Toch was het Sparta wat het gaatje weer terug op drie doelpunten kreeg. Vanaf dat moment stond Telstar op, met vier doelpunten achter elkaar wisten zij de stand om te buigen naar een 9-10 voorsprong. Een doelpuntloze periode van ongeveer zes minuten brak aan, invaller Niels Buijtenhuis verbrak die periode en maakte de gelijkmaker. Dat was het startsein om de wedstrijd in het slot te gooien, Sparta scoorde vier keer op rij. Dit zorgde ervoor dat de tegenstander knakte en niet meer in staat was om terug te komen.

Bij een stand van 14-11 floot scheidsrechter Bronkhorst voor het laatst. Trainer Jan-Tonny Visser was tevreden over zijn debuut bij Sparta: “Wij hebben een goede wedstrijd neergezet, de afronding moet nog wel beter. Ik ben tevreden met de eerste twee punten, dit smaakt naar meer!” Volgende week mag Sparta op bezoek in Enschede, daar treffen zij Rigtersbleek. Om 15.30 uur wordt er gestart.

Doelpuntenmakers Sparta: Anne 3x, Marieke 2x, Jelle 2x, Rianne 2x, Niels 1x, Jan 1x, Wouter 1x, Magdiel 1x, Daan 1x