NSC begon prima aan de wedstrijd en kwam verdiend na 10 minuten op voorsprong toen Barry de Winter van 25 meter hard binnen schoot. Tot aan de vijftiende minuut leek er weinig aan de hand en leek de 0-2 eerder te vallen dan de 1-1. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam AZSV beter in de wedstrijd en ging NSC zoals vaker achteruit voetballen. Na een paar speldenprikjes was het na 25 minuten wel raak toen NSC niet stond op te letten en de bal over Ranzijn gekopt kon worden. In de resterende 20 minuten werd er niet meer gescoord, maar was de thuisploeg beter.

Na de rust konden de goede voornemens bij NSC overboord, want AZSV kwam op 2-1. De bal die vanaf links kwam kwam bij de vrijstaande spits die de hoek voor het uitkiezen had. NSC voetbalde rommelig en de passes kwamen niet tot zelden aan. En dan ga je tegen jezelf voetballen. Toch kreeg Grovenstein een hele grote kans op de gelijkmaker, maar hij faalde en schoot over de lat. Dit had een moment kunnen zijn voor een ommekeer. Maar de meesten zaten vandaag niet goed in de wedstrijd en leken soms de gedachte niet bij de wedstrijd te hebben. De 3-1 was een terechte afspiegeling van de wedstrijd, AZSV was de bovenliggende partij en vocht voor elke meter.