Na de prima openingswedstrijd van vorige week (14-11 winst op Telstar) mocht het vlaggenschip van Sparta het in Enschede opnemen tegen K.V. Rigtersbleek/Cottus. Van deze tegenstander was vrijwel niets bekend, behalve dat zij haar eerste wedstrijd ook had weten te winnen, 13-14 tegen Juventa.

De voorspellingen voor deze wedstrijd waren niet zo best. De weersvoorspellingen wel te verstaan: stevige buien en een krachtige wind. Vlak voor de wedstrijd klaarde de lucht echter op en het zou gedurende de hele wedstrijd droog blijven. Zelfs de zon liet zich af en toe zien! Nu zou ik hier als verslaggever eigenlijk moeten afsluiten, want de wedstrijd zelf was niet echt om over naar huis te schrijven. Toch volgt hier, voor de liefhebber, een korte uiteenzetting.

Rigtersbleek nam al vroeg in de wedstrijd het initiatief. De jonge Spartanen speelden te gretig, maakten verdedigend teveel fouten en waren aanvallend vaak na één schot de bal kwijt. De tegenstander speelde in ieder vak met een sterke rebounder en kwam daarmee tot meerdere kansen per aanval. Gaandeweg de eerste helft kreeg Sparta meer grip op de tegenstander en wist het ook aanvallend prima kansen te creëren. Sparta naderde voor rust tot één punt verschil en had op dit moment de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. De ploeg faalde echter volledig in haar afronding. Korte kansen, vrije ballen en zelfs strafworpen werden niet verzilverd. Rigtersbleek liet zien hier beter mee om te gaan en bracht het verschil voor rust nog terug naar twee goals.

Het tweede bedrijf ging verder zoals het eerste was geëindigd. Sparta bleef kansen om zeep helpen en speelde zichzelf zo totaal uit de wedstrijd. Gelegenheidsinvaller Tim Schoonderbeek kwam nog binnen de lijnen en liet direct een treffer noteren. Het zorgde voor een kleine opleving, maar de hoop op een goede afloop leek onderhand verdwenen. De uitslag werd beslecht op 22-14.

Werk aan de winkel dus voor de ploeg, weet ook Coach Jan Tonny Visser: “met zo’n jonge ploeg weet je dat je te maken krijgt met pieken en dalen. Vandaag was niet best, maar toch heb ik ook goede dingen gezien. Het is nu vooral van belang dat het afrondingspercentage omhoog gaat, want met 14 goals ga je doorgaans geen wedstrijden winnen in de eerste klasse”.

Aanstaande zaterdag maakt Revival haar opwachting op sportpark Luxool. De ploeg heeft twee flinke nederlagen aan de broek gehad, aan Sparta de taak om daar een derde aan toe te voegen.

Verslag: Jan Hoekstra