Sparta/Djops is de veldcompetitie gestart met een overwinning op HKC. Ondanks een matig begin bleken de Nijkerkse korfballers toch te sterk voor de ploeg uit Utrecht.

Het thuisteam begon met een flink gewijzigde basisopstelling aan de krachtmeting. Leon Woudenberg verving Martijn Kuijpers. Siobhan Vedder, die na het zaalseizoen definitief aansloot bij de hoofdmacht, startte op de plek van Marieke van de Kraats, en Tom Lohuis was wederom de vervanger van de geblesseerde Rik Vreekamp.

De wedstrijd begon niet denderend voor het achttal van Brenda Voortman. Wellicht had het te maken met een nieuwe samenstelling, maar de Nijkerkers keken al vroeg in de wedstrijd tegen een 3-0 achterstand aan. De Spartanen strooiden met slordige passes en kwamen maar zelden tot goede kansen. Ook een time-out kon het spelbeeld niet omdraaien.

Sparta/Djops had vervolgens geluk bij een ongeluk. Tijdens een blessurebehandeling kreeg Voortman de kans om de puntjes op de i te zetten in de vakken. Hierna begon het aanvallend wat beter te lopen. Via doelpunten van Siobhan Vedder (6-6) en Leon van Woudenberg (6-7) werd het initiatief overgenomen en uitgebouwd.

In de tweede helft nam Sparta/Djops verder afstand. De Nijkerkers kwamen beter in hun aanvalsspel en hielden verdedigend grip op de Utrechters. Met een voorsprong van 14-8 was het wel duidelijk dat de punten in Nijkerk zouden blijven. In de resterende tien minuten scoorden beide ploegen nog tweemaal en stond uiteindelijk een 16-10 eindstand op het scorebord.

Op zich dus een prima start van de competitie voor de Nijkerkers die na de eerste speelronde een week vrij hebben. De volgende wedstrijd staat op 20 april op het programma. Dan speelt het achttal om 16:45 uur tegen Koveni in Nieuwegein.

Doelpunten Sparta/Djops: Mirjam Top 4, Rianne van Valkengoed 3, Leon Woudenberg 3, Linda Muis-van Deuveren 2, Siobhan Vedder 2, Daan Lam 2

Verslag: Jarno van de Bor