Voor de korfballers van Sparta/Djops 1 is het nieuwe jaar goed begonnen. Afgelopen zaterdag werd in de Veluwehal in Barneveld overtuigend afgerekend met Revival uit Terschuur.

De Nijkerkers begonnen scherp aan de wedstrijd, en al snel stond een 0-3 voorsprong op het scorebord. Daarna was het de beurt aan de ploeg uit Terschuur om zich terug te vechten in het duel. De scheidsrechter liet veel strijd toe, wat regelmatig tot felle duels leidde. Het achttal in het wit en bordeauxrood slaagde er op deze manier in om het spel van Sparta/Djops te ontregelen en vond driemaal de korf.

Hoofdcoach Brenda Voortman voelde zich bij een 3-4 voorsprong genoodzaakt een time-out aan te vragen om haar ploeg tot rust te manen. De Nijkerkers speelden het restant van de eerste helft een stuk verzorgder en konden mede door een ‘buzzer beater’ van Daan Lam gaan rusten met een 3-8 voorsprong.

In de tweede helft werd Voortman gedwongen tot een snelle wissel door een blessure van Rik Vreekamp. A1-speler Bas Lohuis was zijn vervanger en liet een goede indruk achter. Al snel wist de uitploeg de voorsprong te vergroten, en Revival bleek niet bij machte om het tempo bij te benen.

In de slotfase van het duel mocht ook Sem Vreekamp, teamgenoot van Lohuis, zijn opwachting maken. Hij droeg met 2 doelpunten bij aan de 11-23 eindstand. Al met al een prima wedstrijd van Sparta/Djops, die concurrent Hellas ’63 ook de overwinning zagen binnenhalen. Hierdoor blijven de Nijkerkers op de gedeeld tweede plaats, op vier punten van koploper Telstar/Schoonderbeek.

Volgende week wacht een thuisduel voor de Spartanen. Om 14:45 start in Sporthal Watergoor de wedstrijd tegen Luno, die eerder dit seizoen met 13-20 werd gewonnen.

Doelpunten Sparta/Djops: Marieke van de Kraats 5, Rianne van Valkengoed 3, Daan Lam 3, Linda Muis-Van Deuveren 3, Jarno van de Bor 2, Martijn Kuijpers 2, Sem Vreekamp 2, Rik Vreekamp 1, Mirjam Top 1, Bas Lohuis 1.