De korfballers van Sparta/Djops hebben afgelopen zaterdag wederom een overwinning kunnen bijschrijven. In eigen huis werd KCD uit Doorn geklopt. De wedstrijd werd geen moment echt spannend, maar de Nijkerkers kunnen toch niet tevreden terugkijken op het vertoonde spel.

De wedstrijd leek veelbelovend te starten door een treffer van Marieke van de Kraats. De thuisploeg kreeg het daarna echter niet voor elkaar om tot een goed lopend aanvalsspel te komen. Pas na 12 minuten viel de tweede treffer in de wedstrijd, toen Jarno van de Bor een afvallende bal in de korf legde. In het andere aanvalsvak liep het wat vlotter. Door doelpunten van Rik Vreekamp en Linda Muis – van Deuveren liep het Nijkerkse achttal uit naar een 4-0 voorsprong.Hierna was het KCD dat tweemaal de korf wist te vinden, maar de Nijkerkers bouwden de voorsprong al snel weer uit. Verdedigend stond het achttal van Brenda Voortman goed te spelen, maar dit harde werken werd door het aanvalsvak te weinig beloond. Met de rust stond het 7-3 voor de thuisploeg.

Ook in de tweede helft lukte het de Spartanen niet om het publiek te vermaken met aantrekkelijk aanvalsspel. Te vaak verviel de ploeg in slordigheden, waardoor KCD de kans zag de achterstand te verkleinen naar 10-8. Brenda Voortman probeerde met Tom Lohuis in de aanval wat meer zekerheid in de rebound in te passen. Pas in het laatste kwartier ging het wat beter lopen aan Spartaanse zijde. Rik Vreekamp maakte zijn vijfde treffer van de wedstrijd en Tom Lohuis en Siobhan Vedder wisten beiden nog tweemaal de korf te vinden. Ondanks het matige aanvalsspel bleef Sparta/Djops de hele wedstrijd de bovenliggende partij en stond bij het laatste fluitsignaal een 15-10 stand op het scorebord.

Volgende week speelt het team van Brenda Voortman alweer de laatste wedstrijd van 2023. Om 19:45 klinkt in Sporthal Watergoor het eerste fluitsignaal voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Rheko uit Rheden.

Doelpunten Sparta/Djops: Rik Vreekamp 5, Marieke van de Kraats 2, Linda Muis – van Deuveren 2, Siobhan Vedder 2, Tom Lohuis 2, Jarno van de Bor 1, Mirjam Top 1