De korfballers van Sparta/Djops hebben zaterdag een ruime overwinning geboekt. In Doorn waren de Nijkerkers een stuk sterker dan KCD, dat in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert: 12-22

Al vroeg in de wedstrijd pakte de uitploeg het initiatief door schoten van Martijn Kuijpers, Mirjam Top en een vrije bal van Marieke van de Kraats. Ook na de tegentreffer van KCD (1-3) scoorden de Spartanen er lustig op los en halverwege de eerste helft stond een 1-7 stand op het scorebord.

Hierna brak een iets mindere fase aan voor het achttal van Brenda Voortman. De concentratie leek wat te verslappen en dat was ook te merken in de afronding. KCD wist de achterstand daardoor te verkleinen tot 5-7. Bij de Nijkerkers kwam het besef dat er een tandje bij moest om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Dat lukte, want Sparta/Djops ging uiteindelijk de rust in met een 7-11 voorsprong.

Na de pauze begon de ploeg in het oranje met goede aanvallen en bij vlagen creatief uitgespeelde kansen. Deze werden alleen niet omgezet in doelpunten, waardoor KCD weer terug kon komen tot 9-11. Hierna gingen de ploegen even gelijk op, maar de 11-14 van Rianne van Valkengoed bleek de genadeklap. De Dorenaren kwamen niet meer mee en de ploeg uit Nijkerk liep steeds verder uit. Dat kwam mede door twee vrije ballen (beiden Mirjam Top), waarvan er deze wedstrijd zeven in de korf belandden.

Coach Voortman zag dat wissels Carmen Barends, Siobhan Vedder en Lars Dokter in de slotfase een prima invalbeurt kenden. Dit gold ook voor Coen van den Bosch die al eerder in de ploeg kwam en zijn gekregen speeltijd met een doelpunt bekroonde.

Aankomende zaterdag reist de Nijkerkse ploeg af naar Rheden. Om 15.35 uur wordt daar gespeeld tegen Rheko, een tegenstander die in december nog met 25-19 werd verslagen.

Doelpunten Sparta/Djops: Mirjam Top 5, Rianne van Valkengoed 5, Martijn Kuijpers 3, Marieke van de Kraats 3, Daan Lam 3, Jarno van de Bor 1, Linda Muis-Van Deuveren 1, Coen van den Bosch 1