Bent u mantelzorger? Dan is het tijd dat u eens in het zonnetje wordt gezet! De gemeente Nijkerk wil mantelzorgers laten zien dat ze gewaardeerd worden. Daarom krijgt u als mantelzorger een VVV-cadaukaart van 100 euro van de gemeente. Deze actie heeft een naam: de mantelzorgwaardering. Hieronder leest u wanneer u in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering en hoe u zich kunt aanmelden.

Komt u in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor de cadeaukaart moet u minimaal 8 uur per week en minimaal 3 maanden lang zorg bieden aan een naaste. Degene die zorg nodig heeft, moet in de gemeente Nijkerk wonen. De mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente te wonen. Het gaat hier dus om mensen die vanuit zichzelf voor iemand zorgen en dit niet doen vanuit een (zorg) organisatie.

Aanmelden bij Sigma tot 6 december 2019

Zorgt u voor iemand uit uw omgeving? Schroom dan niet om u aan te melden. U verdient een blijk van waardering voor alles wat u doet. Sigma helpt de gemeente bij het regelen van de mantelzorgwaardering. U kunt een speciaal aanmeldformulier invullen, dat u vindt op www.sigma-nijkerk.nl. U kunt het aanmeldformulier ook aanvragen bij Sigma. Kent u een mantelzorger? Mogelijk kunt u hem of haar tippen over deze blijk van waardering. U kunt ook alvast het aanmeldformulier voor diegene invullen. Sigma neemt de aanvragen in behandeling en beoordeelt of u voldoet aan de criteria.

Meer informatie

Aanmelden kan dus tot 6 december 2019. Meer informatie Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Sigma via het telefoonnummer (033) 247 48 30 of stuur een e-mail naar info@sigma-nijkerk.nl.