Stap op de fiets en verken het platteland met langs de route prachtige boerenbedrijven. Voor deze zomervakantie hebben LTO Gelderse Vallei en Vallei Boert Bewust drie fietsroutes uitgestippeld, die gratis te downloaden zijn op www.kijkenbijdeboer.nl. Langs elke route kan er via een QR-code digitaal kennis gemaakt worden met vijf boerderijen. Op sommige boerderijen is een activiteit te boeken, zoals op 1 september op het melkvee- en vleesveebedrijf van de familie Van Steeg in Nijkerk. Jong en oud is van harte welkom voor een rondleiding.

Beleef boerderij én natuur

Voor wie op 1 september de route door de omgeving van Nijkerk pakt, kan een tussenstop maken op het melkvee- en vleesveebedrijf Huissteeën, van Theo en Liane van Steeg. “We melken 85 koeien en fokken ons eigen jongvee op. Ook onze stierkalveren blijven op ons bedrijf tot ze een jaar oud zijn”, vertelt Liane van Steeg. “Het heerlijke malse vlees van onze stierkalveren is te koop onder de naam ‘kalverliefdenijkerk’”. De boerderij maakt deel uit van landgoed Oldenaller van Natuurmonumenten. Van Steeg legt uit: “Duurzaam boeren en natuur gaan prima samen. Om de juiste balans tussen opbrengst en natuur te vinden, doen we mee met diverse projecten. Daarnaast zijn we gecertificeerd natuurboer.” Van Steeg vindt het erg leuk om anderen te ontvangen op het bedrijf. “We laten de boerderij graag beleven aan kinderen, en natuurlijk ook aan volwassenen. Om zo met eigen ogen te zien waar ons voedsel vandaan komt. Op 1 september is iedereen dan ook van harte welkom op onze boerderij.”

Aanmelden

De activiteit start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur. Reserveren is verplicht en kan via de website www.kijkenbijdeboer.nl.