Alle lof voor de organisatoren van het eerste Kokkeveld Festival in Nijkerk. Dat was een combinatie van een wielerronde, een foodfestijn en muziekoptredens op het erf van landgoed Groot Hennekeler op de Bloemendaalseweg. Prachtig hoe een nieuw initiatief mag worden omarmd en dat een wezenlijke bijdrage levert aan een bruisend Nijkerk.

Alleen, hoe kom je daar? Waar was een coördinator bereikbaarheid als je er eentje nodig hebt? Het was zaterdag 8 juni extreem druk rond de Nijkerkse sportvelden van Luxool. Behalve de wielerronde en de festiviteiten van het Kokkeveld Festival, gingen de deuren open van de nieuwe padelindoorhal van de Nijkerkse Tennisvereniging, het eerste korfbalteam van Sparta Nijkerk Djops kon kampioen worden, DVVA en Flevo Boys speelden een beslissingswedstrijd voor een plekje in de vierde divisie en zo werden nog wel meer sportwedstrijden gespeeld. Kortom, veel potentiele bezoekers, waarbij volgens burgemeester Renkema alleen het Kokkeveld Festival als vergunningsplichtig gold.

Ten behoeve van de wielerronde werd de toegang via de Bloemendaalseweg/Wallerstraat echter afgesloten. Dus kon het bestemmingsverkeer alleen via de Luxoolseweg het gebied bereiken. De Luxoolseweg die op hoogtijdagen toch al overbelast is, kreeg een enorme hoeveelheid verkeer te verwerken. Per saldo is het gelukkig allemaal goed gekomen, maar eenvoudig was het allemaal niet. En voor bezoekers van het Kokkeveld Festival, die niet helemaal bekend zijn met het gebied ten noordoosten van Nijkerk, was het even zoeken voordat ze de locatie hadden gevonden. Nogmaals, een groot compliment voor de organisatie voor een fantastisch nieuw evenement, maar voor een nog beter welslagen van het Kokkeveld Festival is een goede bereikbaarheid onontbeerlijk. Column en foto’s van Kees van den Heuvel