De handballers van Voice hebben zaterdag een onverwachte maar verdiende overwinning geboekt. Tegen het hooggeklasseerde HV Domstad uit Utrecht werd met ruime cijfers gewonnen 27-18.

Domstad staat tweede op de ranglijst terwijl Voice zevende staat. Van het verschil op de ranglijst was weinig te merken. In Strijland begon Voice sterk. De ploeg nam gelijk het initiatief en opende de score. De wedstrijd ging vervolgens in een hoog tempo op en neer. Voice had geluk dat Domstad moeite had met scoren, mede door uitstekend keeperswerk aan Nijkerkse kant. Na ongeveer een kwartier spelen, had Voice een voorsprong van vier doelpunten opgebouwd. Domstad kwam beter in de wedstrijd en kwam vaker tot scoren. De voorsprong van Voice was bij rust nog maar één doelpunt (10-9).

Voice kwam uitstekend uit de kleedkamer. Met vijf snelle aanvallen in een paar minuten tijd werd de score snel opgevoerd. De thuisploeg verdedigde goed en bleef op hoog tempo de aanvallen uitspelen. Domstad kwam geen moment terug in de wedstrijd. Zo bouwde Voice in de loop van de tweede helft de voorsprong verder uit. Uiteindelijk werd Domstad onverwachts maar met overtuigende cijfers verslagen.

Verslag: Dieter Bakker