Ambassadeur Tatum van de Vrienden van Meander heeft het eerste babynestje (comfynest) en Fuusje gebracht op de Kinderafdeling van Meander Medisch Centrum. Fuusjes vrolijken de infuuspaal van zieke kinderen op met spelletjes, uitdagende vragen en een kleurplaat. Comfynestjes zijn speciale nestjes die comfort en geborgenheid geven aan te vroeg geboren baby’s in een couveuse.

Voor veel kinderen is het krijgen van een infuus erg vervelend. Daarnaast belemmert het infuus vaak de bewegingsvrijheid wat hen soms boos en verdrietig maakt. Sommige kinderen vinden het niet leuk dat iedereen op de afdeling hen ziet met een infuuspaal en blijven daarom langer op hun kamer. Sneller en vaker mobiliseren heeft echter een positieve invloed op het herstel. Uit de praktijk blijkt dat kinderen met een versierde infuuspaal gemakkelijker hun kamer uitgaan. Tatum zei direct toen ze een fuusje zag: ”Wat handig! Want zo’n infuuszak is best eng om te zien.”  

Een babynestje maakt het mogelijk om een wiegje in de couveuse te creëren dat optimaal is afgestemd op de behoefte van de pasgeboren baby. Het nestje geeft een gevoel van geborgenheid en biedt comfort. Hierdoor slaapt de baby beter en ervaart hij meer rust. Ook biedt het de baby ondersteuning in zijn houding wat een positief effect heeft op de ontwikkeling van een normaal bewegingspatroon. De nestjes worden binnenkort in gebruik genomen.

De 60 babynestjes zijn gekocht dankzij de oliebollenactie van afgelopen december. Een actie van een basisschool uit Leusden eind vorig jaar zorgde voor het benodigde bedrag voor de aanschaf van de Fuusjes.