Donderdagochtend brachten 21 kinderen uit groep 7 van basisschool Kindcentrum Oranje Nassau uit Nijkerk een ontbijtje bij burgemeester Renkema in het stadhuis. In de Raadszaal  gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.750 basisscholen.

Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt! Burgemeester Gerard Renkema onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Ook vertegenwoordigers van Nijkerk Sportief en Gezond waren aanwezig om een gezonde smoothie te serveren. Burgemeester Renkema toonde pakken melk en wees de kinderen erop dat dit witte goedje allemaal in Nijkerk wordt geproduceerd.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Foto’s Kees van den Heuvel