De traditie van de Kerstsamenzang Hoevelaken wordt dit jaar weer voortgezet. Na twee jaar corona en beperkingen kan er weer een gezamenlijke bijeenkomst gehouden worden waarbij iedereen uit Hoevelaken en omgeving van harte welkom is. Het is een unieke traditie die dit jaar voor de 55e keer wordt georganiseerd! Op zaterdag 17 december a.s. bent u van harte welkom in de Dorpskerk aan de Westerdorpsstraat in Hoevelaken. De inloop is vanaf 18.30 uur, de samenzang start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Bij aankomst spelen leden van het jeugdorkest van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps enkele bekende kerstmelodieën. Na een welkomstwoord door ds. Ellie Boot, start een zeer gevarieerd programma. Er wordt veel gezongen, de kerstliederen die iedereen wel kent. Muzikale medewerking wordt verleend door Mieke van Hoorn op de panfluit en Edwin Schimscheimer en Emily van Doornik op piano.

In voorgaande jaren vond de Kerstsamenzang plaats in de grote zaal van Euretco. Dat is dit jaar niet mogelijk. De organisatie is dankbaar dat de samenzang kan plaatsvinden in de prachtige Dorpskerk. Er zijn veel zitplaatsen, maar wel iets minder dan bij Euretco. De toegang is gratis, maar kom vooral op tijd om niet teleurgesteld te worden. Na afloop is er een collecte voor hulp aan Ukraine (via Dorcas).

Kerstverhaal

Verder is er een kerstvertelling door Dicky van der Veer en Adriaan Buitink leest het kerstverhaal voor uit de bijbel. Ook dit jaar kan weer worden genoten van een voor deze gelegenheid samengesteld Kinderkoor onder leiding van Anne van Wilgenburg en Dicky van der Veer.

Kinderkoor

Kinderen kunnen zich nog aanmelden voor het kinderkoor. Je bent welkom als je op de Basisschool zit in groep 4,5,6,7 en 8. Hou je van zingen kom dan vooral! Er wordt gestart met oefenen op maandag 21 november 16:00 – 17:00 in de Dorpskerk, maar op 28 november kan je ook aansluiten van 16:00 – 17:00 in de Dorpskerk van Hoevelaken.

Iedereen is van harte uitgenodigd om gezamenlijk in de kerstsfeer te komen door mee te zingen op zaterdag 17 December, Samen op weg naar het Licht, samen op weg naar Kerst! De dienst kan ook live worden bekeken via de website www.hervormdhoevelaken.nl.

Bron: Gerrit Steen
Foto: Aalt Guliker