Lieske Duim van de Eshof gemeente in Hoevelaken is één van de organisatoren van ‘Samen op weg naar Pasen’, de gezamenlijke, oecumenische dienst van de Paulusgemeenschap en de Eshofgemeente, die op zondag 31 maart gehouden wordt.

Gerrit Steen – De Stad Nijkerk

Het succes van vorig jaar smaakt naar meer, vertelt Duim enthousiast: ,,Toen waren er tot onze grote verrassing meer dan 150 deelnemers aan het zogeheten Laetare, Latijn voor ‘verheug u’.” Het is de vierde zondag in de Veertigdagentijd waarop gevierd wordt dat de vastentijd halfweg is en dat het Paasfeest in aantocht is. Vanaf de negende eeuw heeft deze zondag een feestelijk karakter.

LUNCHBUFFET

,,Het wordt in Hoevelaken zelfs een driedubbel feest”, vult dominee Ellie Boot van de Eshofgemeente enthousiast aan. ,,Want naast de gezamenlijke viering in de Eshof is er na afloop van de kerkdienst niet alleen koffie, maar zullen er ook verschillende workshops in beide kerkgebouwen zijn en wordt er een lunchbuffet klaar gemaakt. Het is voor iedereen, ook mensen die niet kerks zijn worden van harte uitgenodigd om deze dag met ons mee te vieren. Dat kan via deelname aan een workshop, maar ook door een praatje te maken of een kopje koffie te drinken.”

VERBINDEN

Mede initiatiefneemster Diana Kneppers-Doornekamp vult aan. ,,Als we toeleven naar het kerstfeest is er vaak van alles aan de hand. Een kerstmiddag, een samenzang, allerlei kerstvieringen. En als we toeleven naar Pasen? Dan is dat alles veel kariger. De commercie speelt in op het naderende paasfeest door chocolade eieren, paasbroden en krulwilgtakken te verkopen, maar weten we nog waar het met Pasen om gaat? Pasen komt er vaak bekaaid af, terwijl het toch het hoogfeest is van de kerk.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl 
Meer informatie op www.pgdeeshof.nl