U kunt een lintje aanvragen voor iemand die zich lange tijd op vrijwillige basis inzet voor de samenleving. Bij voorkeur op diverse gebieden. Deze persoon kan in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Het hoeven geen bestuursfuncties te zijn, maar ook mantelzorgers, doeners en andere vrijwilligers kunnen in aanmerking komen voor een lintje.

Via de website lintjes.nl kunt u een verzoek indienen. Na een eerste beoordeling van de opgegeven verdiensten ontvangt u daarna het voorstelformulier. Dit formulier moet volledig worden ingevuld. Bij de voordracht moet voor elke activiteit ook een ondersteuningsbrief worden gevoegd.

Let op: het indienen van een voordracht kost veel tijd en inspanningen. Zo moet u uitzoeken in welke perioden de kandidaat vrijwilligersactiviteiten heeft verricht en welke activiteiten dit waren. Zo zijn er nog meer zaken die u moet uitzoeken. Denk hieraan voordat u via de website een verzoek indient!

Voordrachten voor een koninklijke onderscheiding uit te reiken ter gelegenheid van Koningsdag 2024 moeten vóór 1 juli 2023, compleet met alle benodigde informatie, bij de burgemeester zijn ingediend.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met mevrouw J. Boots of mevrouw I. Hogeveen via kabinetszaken@nijkerk.eu.