Karter Sacha van ‘t Pad Bosch sluit zijn mini jaren af met een derde plaats op de Europese Kampioenschappen Iame 60cc. De jonge getalenteerde Nijkerker heeft al een flinke dienst van staat met zijn naam staan. Maar het komt mij niet aan waaien, zegt hij als ze de lijst met overwinningen doorlopen. Zo traint hij iedere ochtend voor school op de roeimachine, daarna rijd hij een training op de simulator en dan maakt hij zich klaar voor school. Daarnaast mijn wekelijkse trainen in de sportschool en op de baan, maar dat ziet Sacha niet als een opgave. Als je iets wilt bereiken moet je ervoor gaan is dan ook zijn motto.

Halverwege dit jaar is er door het team wat van’t Pad Bosch begeleid besloten dat 2021 het laatste jaar werd in de mini’s. Door zijn lengte zou het bijna onmogelijk zijn om nog in de top 5 te kunnen rijden. Iets waar de Nijkerker het niet mee eens was en zou één ieder dan ook gaan verbazen. Dat is hem gelukt! Na een hele reeds van series te rijden in het Europese kampioenschap reed van’t Pad Boch zich steeds weer naar voor. Dit betekende dat in de finale eind Augustus in Genk de titel Europees Kampioen in het vooruitzicht lag. Sacha had zich goed voorbereid, en alles viel op zijn plaats. De kwalificatie had hij Pole Position, alle wedstrijden had hij gewonnen.

De Nijkerker was er bijna, 5 meter voor de finishvlag werd hij van de baan gereden waardoor hij met de banden in het gras kwam en uiteindelijk als 7e over de finishlijn reed. Geen dagoverwinning voor Sacha van ‘t Pad Bosch maar we een titel, 3e op de Europese Kampioenschappen!