De 40e editie van de Jumping Indoor Nijkerk, het 4-daagse springconcours als afsluiting van het indoorseizoen, zit er weer op. Het waren mooie dagen waarin de prachtige paardensport te bewonderen was. De beste combinaties over de twee parcoursen verdienden plek in de finale op de vrijdag- of zaterdagavond. De finalisten streden naast de geldprijzen, eer en roem ook nog voor de Nijkerkse Torenbokaal, die als wisseltrofee te winnen was.

Op de vrijdag werden er parcoursen tot grote hoogte opgebouwd, tot wel 1.40m. Deze 1.40m rubriek werd gewonnen door Bart van der Maat met het paard Hugo Boss. Ook was de vrijdag de eerste finaledag waarin de finale van de klasse 1.30m/1.35m werd verreden. In deze spannende finale ging Stephan Hazeleger met Gold Rush er, met iets minder dan een seconde voorsprong, vandoor met de winst! En toen was het tijd om gezellig na te praten of een dansje op de dansvloer wagen, want niemand minder dan Danny Heden kwam zingen en sloot daarbij de eerste finaledag af!

De zaterdag beloofde ook een spannende dag te worden met maar liefst 3 finalerubrieken! In de tijd tussen de finales, waarin de bak weer gereed wordt gemaakt en de ruiters het parcours verkennen, hoeft het publiek zich niet te vervelen want entertainer Frans Kas is ook weer van de partij en zorgt met muziek voor extra sfeer. Rond 18.00u ging de klasse 1.20m van start. Klaas Mostert met zijn paard Edzard, lid van de Nijkerkse rijvereniging de Neuderuiters, won deze rubriek en ging daarbij dus ook een Nijkerkse Torenbokaal! Daarna volgde de klasse 1.10m waar Carina van de Krol met Ileine de gedoodverfde winnares was. Deze combinatie wist zich namelijk te plaatsen voor de finales door maar liefst beide voorgaande parcoursen te winnen! En tot slot, last but not least, reed Hielke Elferink met Max G naar de winst van de finale klasse 1.00m. Na de laatste ereronde was het zover, een heerlijk feest met De Havenzangers en zo werd de Jumping Indoor Nijkerk 2023 met een knaller afgesloten!

Verslag: Rianne Bolks

Fotograaf Aalt Guliker maakte zaterdagmiddag onderstaande foto’s.