De wedstrijdjudoka’s zijn weer goed van start gegaan. Allereerst ging de reis naar Dedemsvaart. Hier begon de dag voor Gijs Fränzel voor het eerst in de -15. Zware tegenstanders, maar wist er twee te winnen. Geen podium helaas. Alex Smit liet goed judo zien, ook in de -15, heeft alles met een ippon gewonnen. Een 1e plaats. Lars Remijn heeft goed gestreden, helaas geen podium. Jerrel Haak mocht 7 keer aantreden en liet zijn tegenstanders weten wie Jerrel is. Een mooie 2e plaats.

Ondertussen was Tigo Renes aan het strijden op Espoir de Open Nederlandse Kampioenschappen. Hij mocht na een paar partijen zich opmaken voor de 3e plek en heeft deze met techniek en kracht ook knap gehaald.

Afgelopen zaterdag werden de dames van de heren gescheiden. De meiden van alles tot -12 gingen naar het Deborah Gravenstijn toernooi te Rotterdam. 3 Rebelmeiden gingen hier de strijd aan. De hele zaal was mooi roze. Allereerst ging Jasmijn Jansen de mat op. Ze liet goede technieken zien en haalde een mooie 2e plaats op het podium. Ook Kealynn Granneman ging de mat op. Ze heeft goed judo laten zien en mooie technieken gebruikt. Helaas geen podium. Als laatste was Cisca Walet aan de beurt. Vandaag was ze goed gemotiveerd om op het podium te komen. Dit werd beloont met een 3e plaats

Deze zelfde dag waren de heren van Rebel Nijkerk in Slagharen de strijd aangaan. De dag begon met Elena Renes. Met kracht en techniek wist zij haar naam achter te laten boven op het podium. Een mooie 1e plaats. Alex Smit ging als eerste jaars in de -15 aan de slag. Geen podium, maar wel punten gescoord met zijn schouderworpen. Ook Gijs Fränzel en Thomas Jansen zitten vers in een nieuwe klasse, ondanks deze zwaardere beproeving wisten ze beide een partij te winnen. Jerrel Haak is krachtig en snel op de mat en mocht na 4 gewonnen partijen op de 3e plaats gaan staan. Dave Visser moest ook de ban breken in een nieuwe leeftijdsklasse, hij maakte wel de punt van het toernooi, maar helaas geen prijs. Als laatste van de dag was Tom Alfrink aan de beurt. Hij verloor de eerste twee partijen, maar wist er daarna 3 te winnen met stuk voor stuk mooie overnames. Een 3e plaats voor Tom. Deze dag werd gecoacht door Joey van Rootselaar.

Verslag: Miranda Fränzel