Het was gisteren een bijzondere avond voor Johan Jansen. De 33-jarige Barnevelder speelde zijn eerste officiële wedstrijd namens Sparta Nijkerk. Dat gebeurde nota bene op het veld van GVVV, de club waar hij elf jaar onder de lat stond. De Nijkerkers verloren wel: 1-0. ,,Johan is een blauwe’’, zong het GVVV-publiek halverwege de tweede helft. Was het uit sympathie voor de doelman die jarenlang vaste waarde was in Veenendaal, of was het een smeekbede om de thuisploeg te laten winnen? Heel veel kreeg Jansen, die begon bij Terschuurse Boys en doorbrak bij SDV Barneveld, waarna hij prof werd bij NAC Breda en Almere City, niet te doen. In de 54ste minuut pakte hij met een geweldige reflex een bijna onmogelijke bal.

,,Het gaat erom dat je als keeper de ballen pakt waar het om gaat. Dat deed ik vandaag,” zei de doelman die in de slotminuut alsnog werd gepasseerd. ,,Die bal werd gewoon heel goed ingeschoten. Daar kon ik niet meer bijkomen. Dan baal je wel, want ik had graag door gebekerd.” Na elf jaar trok Jansen zelf de deur dicht bij GVVV. Hij was niet alleen zijn basisplaats kwijtgeraakt, ondertussen was hij ook veruit de oudste selectiespeler bij de club uit de derde divisie. ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Sparta vond ik die. Ik heb het hier enorm naar mijn zin.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl