De Nijkerkse Klokkenspelvereniging heeft Joey Brink uitgenodigd. Drie van zijn docenten speelden hier al, maar hijzelf nog niet. Dat gaat op dinsdag 2 juli a.s. gebeuren. Hij studeerde in zijn vaderland, de VS, maar ook in België. Sindsdien concerteerde hij vooral in de VS, maar ook daarbuiten. In 2014 won hij de Koningin Fabiola-wedstrijd in het Belgische Mechelen. Hij brengt een schat aan ervaring mee.

Hij brengt werken van Europese en Amerikaanse bodem ten gehore. Hij opent met de bewerking voor beiaard van het Concerto voor klavecimbel in b van Telemann. Hij vervolgt met muziek die voor gitaar is geschreven en voor beiaard bewerkt in Asturias van Isaac Albeniz en Hector Villa-Lobos. Dan muziek uit de Barok van Dowland, Strozzi en Fischer. Daarna gaat hij op jazzmuziek over die hijzelf schreef en Take Five van Paul Desmond. Hij sluit zijn bespeling af met werk van de Amerikaanse Belg Geert D’hollander, “Een heilige suite” uit 2018 met als onderdelen Da Pacem Domine, Regina Coeli en Sancti Spiritus, alle Gregoriaanse melodieën, dus van Europese oorsprong. Binnen de rooms-katholieke eredienst zijn het regelmatig klinkende gezangen. Die op dit beiaardprogramma te zien, maakt nieuwsgiering.

Je bent hartelijk welkom op de luisterplaats voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36. Daar kun je niet alleen de klokken goed horen en heb je een fraai uitzicht op de toren, maar ook kun je de beiaardier op een videoscherm aan het werk te zien in de toren. Al dit genoegen wordt gratis aangeboden. Maar de vereniging maakt natuurlijk wel kosten. Steun is daarom zeer welkom, b.v. door een gift of lidmaatschap. Daar doe je iets goeds mee, voor jezelf en een ander.

Na afloop bedanken we Joey met applaus onder aan de toren en kunnen we met elkaar even napraten. De vereniging zorgt daarbij voor een nootje en een drankje.