Op bezoek in Gouda heeft Sparta Nijkerk VR1 een 4-0 nederlaag moeten incasseren tegen het sterke en nog ongeslagen Jodan Boys VR1. Net als vorige week kwamen de Spartanen al snel op achterstand. Ook het doelpunt was identiek; de bal werd over de rechterkant diep gegeven, voorgetrokken en relatief eenvoudig binnengetikt.

Al snel was duidelijk dat Jodan Boys een goed ingespeeld team was met veel beweging, waardoor Sparta Nijkerk het lastig had. Toch had het na een half uur op gelijke hoogte moeten komen na een 1 op 1 kans met de keepster. In plaats daarvan verdubbelde Jodan Boys in de 32e minuut de score  toen het een penalty kreeg na een ongelukkige handsbal van een Sparta speelster.

Ondanks de constatering dat Jodan Boys de bovenliggende partij was, was er in de rust nog voldoende vertrouwen dat de wedstrijd nog gekanteld kon worden. Met 3 wissels kwam er nieuwe energie in de ploeg en was er iets meer evenwicht tussen beide teams. Helaas viel in de 64e minuut vrijwel uit het niets en volledig onnodig de 3-0 binnen, waardoor het Spartaanse verzet een tik kreeg. De wedstrijd was gespeeld en de 4-0 in de 84e minuut (slecht uitverdedigen) was voor de statistieken.

Jodan Boys was vandaag een maatje te groot, maar de Spartanen hebben zeker ook kansen gehad en gaven de doelpunten wel erg makkelijk weg. Dat zal dan ook beter moeten als koploper IJFC VR1 volgende week zaterdag op bezoek komt in Nijkerk.

Verslag: Hans Stam