“Bewegen is gezond en samen bewegen is vaak makkelijker dan alleen. Zeker als je voor of na het wandelen een kop koffie drinkt.” De Nijkerk Challenge wordt in 2019 voor de zesde keer georganiseerd, dit jaar door de Gezondheidscentra Nijkerk en Nijkerk Sportief en Gezond. De doelgroep is verbreed en er zijn nu meer – ook kortere – afstanden te kiezen. Deelnemers aan de Challenge hoeven geen ervaring te hebben met wandelen of sporten. Wilt u meer horen over het samen wandelen en hoe ook u uw leefstijl kunt aanpassen? Op dinsdag 26 maart 2019 is er een informatiebijeenkomst in De Schakel. Aanmelden kan nog!

De Challenge is een uitdaging die een groep mensen samen aangaat: na een trainingsperiode van vijf maanden wordt een vierdaagse gewandeld: woensdag 25 t/m zaterdag 28 september 2019. Iedere deelnemer gaat voor zijn of haar persoonlijke uitdaging. U kiest uit 5, 10 of 15 kilometer wandelen per dag. De afstanden worden met u besproken tijdens de trainingsperiode, van mei tot en met september. De wandelingen worden begeleid door buurt- en sportcoaches, zorgverleners (zoals fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, diëtisten en huisartsen) en door Challengers die al vaker meededen. 

Waarom zou u meedoen aan de Nijkerk Challenge? De ervaring leert dat je je al snel fitter gaat voelen. Enkele reacties van deelnemers van de afgelopen jaren: ‘Nooit gedacht dat ik dit kon / Weer of geen weer, we gáán en het is eigenlijk altijd lekker om te lopen / Het is gezellig / Ik voel me veel fitter dan eerst, ik heb ‘s avonds veel meer energie / Ik was te zwaar en ben nu mooi heel wat kilo’s kwijt / De Challenge-week is net vakantie / Dit is echt een leuke manier om meer te bewegen, het voelt niet als sport’

Op dinsdagavond 26 maart 2019 vindt de informatiebijeenkomst plaats, van 19.00 uur tot ongeveer 20.45 uur in De Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk. U krijgt dan alles uitgelegd, u kunt uw vragen stellen en luisteren naar verhalen van ervaren wandelaars. Aanmelden voor deze informatieavond is gewenst: mail uw naam en telefoonnummer naar receptie@denijeveste.nl of receptie@gc-corlaer.nl of geef u op bij de receptie in de hal van gezondheidscentrum Corlaer of De Nije Veste. 

Iedereen in Nijkerk die een steuntje in de rug kan gebruiken om actiever te worden kan meedoen met de Nijkerk Challenge. Volwassenen van elke leeftijd zijn welkom. Ook als u nog niet gewend bent om te wandelen of als u problemen heeft met uw gezondheid kunt u vaak gewoon meedoen. Wilt u meer weten of bijvoorbeeld een filmpje over het wandelen zien, kijkt u dan op www.gc-nijkerk.nl/nijkerk-challenge-2019 Hier vindt u ook een folder.