Een uniek en prachtig man is heen gegaan. Woensdagmiddag 18 november is Jan Geurtsen overleden. De ras-Nijkerker is 77 jaar geworden. Ondanks de slopende ziekte die hem trof heeft hij tot het laatst toe positief tegen het leven aan gekeken. Vorige week was hij ondanks een longembolie nog te vinden op zijn geliefde stoomgemaal waar hij als vrijwilliger lange tijd zijn diensten heeft aangeboden.

Geurtsen begon op zijn achttiende als radio- en televisietechneut bij elektronicawinkel Willem van de Klok. Daarna nam hij de winkel over en was zeer actief met allerlei acties voor de Nijkerkse Winkeliersvereniging en later de Nijkerkse Ondernemersvereniging. In 1998 gaf Geurtsen het roer over aan Gert Renes en Henk Bokkers, maar in de daaropvolgende vijf jaar bleef hij er nog één dag in de week actief. Geurtsen was verder actief voor het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren, heeft bootreisjes naar Spakenburg georganiseerd voor gehandicapte kinderen, waarbij hij persoonlijk ijs uitdeelde, hij was actief voor zeil- en motorbootvereniging De Zuidwal en heeft als vrijwilliger alle edities meegemaakt van Nijkerk on Ice.

Vanaf deze plek wenst De Veense Courant de familie en vrienden, in het bijzonder zijn echtgenote Greet, waarmee hij meer dan vijftig jaar was getrouwd, veel sterkte in deze moeilijke dagen. Jan Geurtsen wordt woensdag 25 november in besloten kring begraven. Foto en tekst Kees van den Heuvel