De vrouwen van Sparta Nijkerk zijn er niet in geslaagd om een stuntje uit te halen tegen koploper IJFC VR1. Thuis werd met 0-3 verloren. Daar was niet zo veel op af te dingen, hoewel de Spartanen de doelpunten wel weer makkelijk weg gaven en zelf de kansen die het kreeg niet wist te benutten.

Op het ongebruikelijke tijdstip van 12:00 uur werd er al afgetrapt. Leeuwin van de Week Jill van Galen mocht de wedstrijd in gang zetten. IJFC kwam op volle oorlogssterkte naar Nijkerk en liet zien over een ervaren en volwassen ploeg te beschikken met een paar individueel sterke speelsters. De eerste kansen waren dan ook voor de vrouwen uit IJsselstein. De 0-1 in de 21e minuut was echter een cadeautje door balverlies van Sparta op het middenveld. De afronding was vervolgens wel zeer fraai.

Sparta Nijkerk speelde niet slecht, probeerde van achter uit op te bouwen, maar op de helft van de tegenstander ontbrak het aan een goede eindpass. Toch kwam er een hele grote kans op de gelijkmaker. Jolien van Looijengoed trok de bal vanaf rechts perfect voor op Charlotte van Leeuwen, maar haar kopbal ging helaas net over het doel. 2 minuten later was het aan de andere kant wel raak, opnieuw door balverlies van een Spartaan op het middenveld.

Zo werd de kleedkamer opgezocht met een 0-2 ruststand.

De 2e helft startte met een grote kans voor IJFC, maar Sparta keepster Jonne Odding redde bekwaam. De Spartanen probeerden steeds meer de lange bal te hanteren om de ruimte achter de IJFC verdediging te benutten met snelle uitvallen, maar het was IJFC dat (opnieuw fraai) scoorde in de 64e minuut. Daarmee was de angel uit de wedstrijd. Sparta Nijkerk bleef het proberen, kreeg ook nog een grote kans toen Jolien van Looijengoed 1 op 1 met de keepster kwam, maar het lukte vandaag niet om het doel te vinden.

Net als vorige week een leerzame wedstrijd voor Sparta Nijkerk. Het werd zeker niet weggespeeld, aan strijdlust ontbreekt het niet, maar foutjes worden op dit niveau genadeloos afgestraft en dus zal er nog zuiniger met balbezit moeten worden omgegaan.

Volgende week zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma in en tegen Sleeuwijk.

Verslag: Hans Stam