De Nijkerkse voetballeeuwinnen van Sparta Nijkerk M017-1 hebben hun voetbalavontuur op het hoogste niveau hervat met een overwinning. Na een aantal weken niet gespeeld te hebben stond zaterdag de wedstrijd tegen FC Assen op het programma. Een tegenstander die net als Sparta Nijkerk tot nu toe 3 punten had verzameld op divisieniveau. Gezien het gelijke aantal punten stond op voorhand behoorlijk wat spanning op deze wedstrijd: Wie haakt er aan voor de bovenste plaatsen en wie haakt er (voorlopig) af?

Binnen tien minuten raakte Jaimy, de Spartaanse keeper, geblesseerd aan haar voet waarna veldspeler Bo-An de keepershandschoenen moest aantrekken. Het was FC Assen dat na een kwartier voetballen op voorsprong kwam op Sportpark De Hoogspanning. Een kwartier later wist Caitlyn een kort genomen doeltrap te onderscheppen en zij rondde beheerst af. Na rust schoten de Nijkerkers uit de startblokken. Na vijf minuten was het Guusje die bij de tweede paal attent reageerde op een afvallende bal. Twee minuten later wist Guusje weer het net te vinden. Vier minuten later joeg Mara vanaf een meter of 30 de bal in de touwen en leken de Spartanen af te stevenen op een ruime overwinning. Het was echter FC Assen dat uit een strafschop de aansluitingstreffer maakte en zes minuten later zelfs de 3-4. Daarmee werden de laatste tien minuten billenknijpen en werd duidelijk waarom het sportpark in Assen de naam ‘De Hoogspanning’ draagt. Gelukkig voor de oranjehemden wisten ze, mede door goed keeperwerk van Bo-An, de overwinning veilig te stellen en konden de 3 punten mee in de tas naar Nijkerk.

Zaterdag 2 maart ontvangt Sparta Nijkerk de nog ongeslagen koploper Mulier Mo17-1 uit Witmarsum (Friesland) op de Ebbenhorst, aftrap om 11.15 uur.

Verslag en Foto: Werner Bredemeijer