Wethouder Patricia van Loozen bracht op donderdag 9 november een bezoek aan de Nijverheidsstraat 24, aan De Heus, veevoederfabriek. De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de ontwikkeling, productie en vercommercialisering van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. De groei in Nederland is gerealiseerd door autonome groei en overnames. Mede door de snelle uitbreiding buiten Nederland behoort De Heus inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers wereldwijd.

Het hoofdkantoor van De Heus is gevestigd in Ede. De productielocaties bevinden zich in Andel, Maasbracht, Meppel, Nijkerk, Ravenstein, Sneek, Utrecht en Veghel. In Nederland werken ruim 600 medewerkers. De Heus is sinds 1979 gevestigd in Nijkerk. In deze vestiging werken ongeveer 20 medewerkers. In Nijkerk vindt de productie plaats van varkens- en kippenvoer. Patricia van Loozen sprak met de heer G.C.H. Spruijt, locatiemanager in Nijkerk. Patricia van Loozen vertelt: “Ik ben onder de indruk van het bedrijf. De Heus heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in haar fabrieken. Na Maasbracht, Ravenstein en Sneek zijn er nu voor de vestiging in Nijkerk aanvullende plannen voor uitbreiding.”

Ontwikkelingen bij De Heus

De Heus heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend voor uitbreiding van een silo in verband met extra productie capaciteit om de groeiende vraag te kunnen opvangen. Deze productie gaat volgens een nieuw concept. Via nieuwe procestechnieken zal de hygiëne status van de producten op een nog hoger niveau worden gebracht. Bekijkt u de reportage die de Gemeente Nijkerk liet maken.