De Hoevelakense Nina van Arum zet zich al jaren in voor de positie van topvrouwen in de bouw- en infrasector. Ook kreeg ze bekendheid met de werkochtenden die ze organiseert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onlangs heeft ze de stichting Ça Suffit opgericht, om vrouwen en kinderen in kwetsbare situaties te helpen. 

Acht jaar geleden las Van Arum een boek over een stel dat de drang kreeg om iets goeds te doen voor de wereld. Van Arum: ,,Ik kwam er gaandeweg het boek achter dat het een biografie was over hun leven. Hoe ze het gevoel kregen om een project te starten in het buitenland om anderen te helpen. Via een schip van Mercy kwamen ze in Brazilië terecht, waar ze een weeshuis hebben opgericht. Er volgden er nog meer. Op dit moment zorgen zij ervoor dat 10.000 Braziliaanse kinderen niet op straat hoeven te leven.” De Hoevelakense was zo onder de indruk van het verhaal dat ze in eerste instantie niet wist wat ze zelf kon doen. ,,Ik voelde mij een klein westers meisje. Wat doe ik voor de wereld en wat kan ik zelf doen om de wereld beter te maken?”, vroeg ze zich af.

ONDERDRUKKING

Twee jaar geleden voelde ze dat haar tijd was gekomen om iets te betekenen voor duizenden vrouwen en kinderen. ,,Je helpt mensen niet alleen met je handen, maar vooral met geld. Het steekt mij enorm dat er in Nederland alleen al zoveel ongelijkheid is in inkomens.” De naam van de nieuwe stichting is Ça Suffit, wat betekent: het is genoeg. ,,Het is genoeg als het gaat om onderdrukking van vrouwen en kinderen en er is genoeg”, zo legt Van Arum de naam van haar stichting uit. ,,De rijkdom is slecht verdeeld in de wereld. Ook staat Ça Suffit voor onszelf, wij zijn ‘goed genoeg’ en ‘jij bent (goed) genoeg’.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl 
Foto Carola Doornbos