Het lukt Hoevelaken nog altijd niet om de competitiepunten bij elkaar te sprokkelen. Na de hoopvolle bekerwedstrijd tegen DOS Kampen moest zaterdag 28 oktober het Wageningse ONA ’53 worden bestreden, maar een succes voor Hoevelaken werd het niet. Na een rommelige wedstrijd gingen de punten mee naar de Wageningse Berg.

In een open kans had Daniel Bezembinder een Hoevelakense treffer op de schoen, in de 20e minuut stopte doelman Gijs Leebeek een strafschop en in de slotminuut ranselde hij knap een bal uit zijn doel waardoor de ruststand 0-0 bleef. Dit waren de enige wapenfeiten uit de eerste helft, waarin beide coachen vooral bezig waren met hun spelers op de juiste plaats te zetten.

Na de thee kwam Hoevelaken al na vier minuten op voorsprong nadat na een mooie combinatie invaller Jesse van den Ham uiteindelijk een assist op zijn naam mocht schrijven. Via hem kwam de bal bij Daniel Bezembinder, die nu wel raad wist met het buitenkansje.

Binnen de supportersschare ontstond een soort van hè, hè reactie. “Nu doorpakken”. Echter, nog geen twee minuten later stond de gelijkmaker al weer op het bord en kon Hoevelaken opnieuw beginnen. De gastheren probeerden dat ook wel, stuurden voor de derde wedstrijd dit seizoen ook centrale verdediger Siem Kooistra weer mee naar het ‘front’, maar tot grote, opgelegde kansen leidde dat niet. Schoten waren een makkelijke prooi voor de doelman van ONA en ook met hoge ballen kon Hoevelaken, afgezien van wat mogelijkheden, geen gevaar stichten.

ONA, dat nog altijd wachtte op de eerste overwinning, bleef rustig en kon in de 80ste minuut uit een tegenaanval de bal tussen de benen van doelman Gijs Leebeek doorschuiven. Hoevelaken kwam die klap niet meer te boven en zakte na vijf competitiewedstrijden af naar de voorlaatste plaats.

Opstelling: Gijs Leebeek; Jordy Zieltjes (46. Ludo Horst), Siem Kooistra, Tein Schuiteman, Pascal de Jong; Paul Eleveld, Joost van den Heuvel, Joeri van den Hoeven; Coen Bos (46. Jesse van den Ham), Daniel Bezembinder, Daan Vinke (88. Robin Elverding).

Scoreverloop: 49. Daniel Bezembinder 1-0, 51. ONA 1-1, 88. ONA 1-2

De Haen Man van de Wedstrijd: Tein Schuiteman
Bron en Foto: Robert Kreuning