Hoevelaken heeft goede zaken gedaan in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Werd er vorige week nog met 2-0 van VVOP verloren na vooral de bovenliggende partij te zijn geweest, op de eerste dag van oktober poetste Hoevelaken een tegen Terschuurse Boys voor rust opgelopen achterstand weg. Van 0-2 boog Hoevelaken de stand om in 3-2 en hield daarmee de punten op Kleinhoven.

Hoevelaken en Terschuurse Boys waren in de eerste helft aardig tegen elkaar opgewassen. Zonder echt gevaarlijk te worden, werden aan beide kanten wat speldenprikken uitgedeeld en hadden beide teams ook op een 1-0 voorsprong kunnen komen door fouten in andermans verdediging. Totdat de 39e minuut aanbrak. Doelman Gijs Leebeek liet de bal iets te ver van de voet springen, waarvan de gasten uit Terschuur volledig profiteerden: 0-1. Drie minuten later stond er een verdubbeling van deze score op het bord, na een snel uitgevoerde aanval van de buren uit Terschuur. Kortom, Hoevelaken had wat te repareren in de rust.

Met Robin Elverding voor Bas Hengeveld zocht Hoevelaken in de tweede doorgang direct strijdlustig de aanval. De inbreng van de invaller was dermate groot, dat hij slechts een halve wedstrijd nodig had om tot Man van de Wedstrijd te worden uitgeroepen. Robin Elverding was bij veel spelsituaties betrokken, verdeelde het spel uitstekend en mocht meerdere keren aanleggen voor een hoekschop, waarvan Hoevelaken er in de tweede helft veel kreeg, tegenover Terschuurse Boys slechts één.

Uit één van die hoekschoppen vond de hoekschopnemer het hoofd van de eveneens uitstekend spelende Siem Kooistra, die een kwartier na rust voor de aansluitingstreffer zorgde. Zeven minuten later, met inmiddels Heddwyn ten Brink voor Jelle van der Veer in de ploeg, mocht Robin Elverding op het middenveld aanleggen voor een vrije trap. Daar waar de doelman van Terschuurse Boys op een voorzet rekende, en zich daarop ook instelde, vloog de bal, gedragen door de wind, over de sluitpost heen in de touwen. Terschuurse Boys, dat tot dan toe nog nauwelijks tot het strafschopgebied van Hoevelaken was doorgedrongen, probeerde wat meer uit de schulp te kruipen, maar tot meer dan twee reddingen van doelman Gijs Leebeek en één hoekschop leidde dat niet. Hoevelaken bleef heer en meester en na wat chaotische situaties in het Terschuurse strafschopgebied, na alweer een hoekschop van Robin Elverding, nam Joeri van den Hoeven de bal op de linker wreef om die heerlijk in de rechterhoek te knallen. Daan Vinke had nog de 4-2 op zijn schoen, maar hij zag de bal voorlangs rollen.

Opstelling: Gijs Leebeek; Jelle van der Veer (62. Heddwyn ten Brink), Jordy Zieltjes, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Bas Hengeveld (46. Robin Elverding), Siem Kooistra, Paul Eleveld, Joeri van den Hoeven; Coen Bos (84. Ludo Horst), Daan Vinke.

Scoreverloop: 39. en 42. Terschuurse Boys 0-1 en 0-2; 60. Siem Kooistra 1-2, 67. Robin Elverding 2-2, 79. Joeri van den Hoeven 3-2.

De Haen Man van de Wedstrijd: Robin Elverding.